【旦仔講Psy 之 愛情問題篇】

April 3, 2017

旦仔開診:

 

A:

你最容易犯嘅死症就係個人太過理想化。你對愛情嘅夢總係又遠又大,遠到被人覺得係虛幻,大到被人產生懷疑,你發白日夢之餘,又無相關嘅行動去實踐,就會令你嘅另一半覺得好無安全感。

 

B:

你最容易犯嘅死症就係你太唔體貼對方。你諗嘢永遠出於自己,無論想食咩、想做咩、希望未來過咩生活,都無問過對方意見,即使你平日會提出好多選擇,最後都會係以自己喜好去選擇,但你知唔知可能唔適合另一半呢?

 

C:

你最容易犯嘅死症就係對另一半唔誠實。有時,你會因為自己嘅一個目的,蓄意欺騙對方,雖然有時件事嘅嚴重性唔大;又有時,你會話因為想對方好,而講出善意嘅大話。但無論理由係咩,你只係一個有千百萬個原因嘅大話精。

 

D:

你最容易犯嘅死症就係無辦法令對方信任你。愛情最珍貴嘅嘢就係一開始將一對完全唔識嘅人,轉化為一對咩都講,毫不設防而互相依賴嘅戀人,所以「信任度」對一段關係好重要,當你嘅戀人對你失去咗信心、失去咗信任感就好似煮極都煮唔熟嘅米咁,只好忍痛放棄。

 

Please reload

AD

Show More

10大最高人氣

最新推介

Please reload

Please reload

Issue68-01.jpg

Copyright © Since 2012 by Mind & Life Media Group. All rights reserved. 版權所有 · 不得轉載